vincis 09 Jul : 13:14 Šā gada 17 jūlija plkst 11:00 Ventspils lidlaukā tiek rīkots Kurzemes reģiona lidmodelistu tusiņš . Mērķis iepazīstināt visus interesentus ar šo ļoti interesanto un aizraujošo hobiju .Tiks demonstrēti visa veida lidaparāti lidojumos ,kā arī varēs tuvāk apskatīt un iegūt vērtīgu informāciju par radiovadāmu lidmodeļu būvi vai iegādi . Aicināti visi ,kam ir interese un ja ir kāds lidaparāts ,neatstāj to mājās ,paņem līdzi .! Laipni lūgti Ventspils lidlaukā būs interesanti . Rakstiet man e-mail vai zvanīt LMT 28352843
Ceram uz lidojumiem labvēlīgu laiku
The Gardener 25 Jun : 19:15 Ja kāds brauc uz paņevēžiem šodien/rīt, uz saredzēšanos! Būs F6A (Artistic aerobatics) un F3A mači. Mana ekipāža kā vienmēr brauc ar sabiedrisko tr-tu
Parcik tika iegādāts O.S. .70 Surpass II, Bija tam jāpiepērk arī lidmašīna. Pēc nenoteikta laika, sāpju un asarainu acu pārpilnām nakts forumu lasīšanām beidzot tika izlemts par labu Extremeflight ražotajai Extrai. Sen jau vēlējos izmēÄ£ināt ko no EXFC ražotajām lidmašīnām. Pirmie iespaidi nerada eiforijas sajūtas, kādas tās bija pēc Sebart Su 29 iegādes. Lidmašīna ir pietiekami pamanāmi rupji apvilkta, ir daži tehniski - konstruktīvi risinājumi, kas man nelikās diezko pareizi (vismaz no manis uzkrātās pieredzes) bet par to turpināšu vēlāk. Protams ir arī jaukie aspekti- spārnu somas, I/C conversion kit kvalitāte, kā arī paša ''Kita'' komplektācija. Pozitīvi ir arī tas, ka astes plaknes ir profilētas, lidmašīna pat ļoti līdzinās īstai pēc aptuvenām propocijām, fizulāžas laukuma attiecība pret spārniem (parcik esmu ''apaļo'' lidmašīnu fans dēļ to sānu laukuma biju domājis, ka extra, edge, katana, u.c lidmašīnām ir pārlieku mazas fizulāžas) tas tā tomēr nav, parcik ir samazināts spārnu laukums manāmi nemainot izskatu ir panākts pietiekams laukums stabilam ''naža'' lidojumam. Bet to protams rādīs tikai testa lidojumi. Par modeli: Spārnu vēziens: 1,47m Garums: 1,43m Spārna laukums: 45,16kv/dm
Aprīkojums, kas tiks izmantots (ja paveiksies, to rīt arī saņemšu ) Dzinējs: O.S 70 SII Servo: 3x Hitec HS225Mg 1x HS475HB 1x Dymond D60 Uztvērējs: Graupner SMC-16 (PCM) Borta akumulātori: Tiks izvēlēti atkarībā no centrejuma ar šo motoru, pagaidām favorīts ir 1000Mah Lipo, bet ja necentrēsies nāksies izmantot vecos labos 5cell NiMh Nesaliktu detaļu svari: Fizulāža: 514g Spārni: Labais: 190g Kreisais: 196g Stabilizators: 78g Ķīlis: 32g Motora pārsegs: 86g Conversion Kit: 170g Aksesuāri: Wingtube: 38g Å asijas (visi 3 riteņi, aizmugurējā riteņa turētājs, aptecētāji) : 120g Pilots, pilota grīda, instrumentu panelis: 72g Hardware (tai skaitā arī propellera uzgalis, un čīļa pull-pull sistēma) : 120g Rītā sākšu aktīvu modeļa salikšanu, mēÄ£ināšu turēt jūs informētus par darba gaitu ar foto palīdzību. Protams apsolu arī video. Bet tagad, lai seko pirmo iespaidu radošās bildes.
Labi ir tas, ka manam kačim Baļzikam extremeflight patīk
[ Edited Wed Oct 15 2008, 01:52AM ] Screw precision- fly metal! Team METALLIZEDâ„¢ :: Huck Like You Stole It :: EF 110'' Yak Mintor 110R Smartfly EQ6 Hitec HS7955 Mejzlik 29x10
Tūliņ, vēl tiek būvēts, vēlākā vakarā tiks saliktas bildes ar gatavu fizulāžu. Nu teikšu godīgi- ''kosjaku daudz.. Protams servo neatnāca. Purvciema pasta nodaļas ir super! Screw precision- fly metal! Team METALLIZEDâ„¢ :: Huck Like You Stole It :: EF 110'' Yak Mintor 110R Smartfly EQ6 Hitec HS7955 Mejzlik 29x10
Sveiki! Å ī diena nu ir galā, daudzkur ir pabūts, tai skaitā pastā, un arī pie cien. kunga P. Brokāna lakas meklējumos. Å odien kopumā tika izdarīts daudz, bet lielāko daļu laika aizņēma līmes nokasīšana no motorrāmja savienojumiem (lai kvalitatīvi pielīmētu motorrāmja pastiprinājumus) Salīmētas eņÄ£es stabilizatorā un čīlī, saliktas šasijas, aizmugurējais ritenis, čīļa montāža, un dažādas ''podgonkas'' Å odien neizdodas ielīmēt stabilizatoru dēļ tā, ka tur viss ir slikti, daudz jāvīlē, jādremmelē, ko naktī pateicīgie kaimiņi nenovērtēs. Tas tiks darīts rīt. Rīt domāju, ja saņemšu kāroto pasta sūtījumu ap 12 naktī aparāts varētu būt gatavs. Pagaidām esmu diezgan apmierināts, bet mani nomāc tie sīkumi, kas tikļoti metas acīs. Extremeflight devīze par šo modeli bija ''Altrough the Extra 300 will deliver the best in-class performance and quality. If you want to fly the best- fly Extreme'' Nu kur tad ir tas best in class?? Uzskatu, ja par modeli tiek maksāti ~150ls, kvalitātei vajadzētu būt attiecīgai.. Nekas, rīt būs jauna diena Lielā daļa man nepatīkošo lietu parastajam mirstīgajam pat nebūs redzama, javien viņš nesēdēs pie lidmašīnas minūtes 20 Te būs arī fotoreportāža: Vītnes neesamība ''ežos'' nomāc Neizgrieztie atvērumi tiek izdedzināti ar lodāmuru. (Vietas, kuras tiks dedzinātas ieprieš jāpiegludina ar gludekli, lai dedzinot neplēš nors apšuvumu. Katra eņÄ£e jāielīmē 90 grādu leņčī, un tieši līdz pusei. Ragi pirms līmēšanas jānomatē ar smilšpapīru, vai vienkārši saskrāpējot ar ko asu. Lai iegūtu vienādas atstarpes eņÄ£u vietās izmantoju modelistu adatas. Lakotās rāmja pastiprinājuma detaļas. Å odien atnākušajā paciņā atradu 2,4Ghz moduli. Redzēs, kā būs, nepatīk man tie jauninājumi.. Līme, kas jānokasa (uzdevums pagrūts, tā ir kautkāda karstā līme, ļoti elastīga, sagādā galvassāpēs tās nokasīšanā) Rāmja pastiprinājumi. Tip: Kad līmējam eņÄ£es, izmantojam ščidro CA, ļaujam tai iesūkties 5-10sekundes, un tad lieko nosusinam ar vienkāršu papīra lapas gabalu- skaisti, viegli, labi. Stabilizātora puse bez problēmām. Ar problēmām.. Jeb vienkārši- kosjaks. Paldies par uzmanību, vajadzētu tākā pagulēt Screw precision- fly metal! Team METALLIZEDâ„¢ :: Huck Like You Stole It :: EF 110'' Yak Mintor 110R Smartfly EQ6 Hitec HS7955 Mejzlik 29x10
Å odien protams paka arī neatnāca, bet ir izdarīts praktiski viss, lai atliktu ielikt tikai elektroniku. nesanāca izgriezt atvērumus kapotā instrumentu neesamības dēļ. Rīt šī problēma tiks labota. Gaidam rītdienu ar cerību uz mūsu pasta sistēmu un Lindingeru Foto: Lai noteiktu precīzu attālumu no centra līdz katra stabilizatora puses galam tika novilkta neelastīga trose. Dzeriet tēju možums, un stabilizators pret spārniem vienmēr būs paralēls Stabilizatora pušu līmēšana. Ar līmlenti puses nostiprinātas tādēļ, lai pēc salīmēšanas tās tā arī paliek- vienādā leņčī viena pret otru. Visiem saviem modeļiem zem šasijas apakšā lieku paralonu, un stingri šasijas nepievelku ļaujot tām ''peldēt'' Pats pasākuma vaininieks! Kānu Andronis varēja iztikt bez čūninga!? Tika uztaisīts difuzors, no gultņiem izņemti blīvslēgi, saregulēti vārsti, un protams vairākkārtēja visa mazgāšana līdz jauna izskatam (ņemot vērā, ka motors lietots gadu.) Nesaprotu kā viņa varēja vēl smaidīt pēc tā bardaka ko mājās uzrīkoju
[ Edited Wed Oct 08 2008, 11:44PM ] Screw precision- fly metal! Team METALLIZEDâ„¢ :: Huck Like You Stole It :: EF 110'' Yak Mintor 110R Smartfly EQ6 Hitec HS7955 Mejzlik 29x10
Å odien laikam nāksies sēdēt bezdarbībā. Aizbraukšu pēc smilšpapīra- uzvīlēšu caurumus kapotā. Screw precision- fly metal! Team METALLIZEDâ„¢ :: Huck Like You Stole It :: EF 110'' Yak Mintor 110R Smartfly EQ6 Hitec HS7955 Mejzlik 29x10
Izskatās ka mūsu pasts ir iemanījies manu sūtījumu pazaudēt. Lindinger ir sakontaktēts, bet neatbild, pending.. 2,4Ghz sistēma tika notestēta lietuvā uz vecā labā Sebārta- čer tiešām tālu, modelis tika aizlidināts tik tālu un augtu, ka vienu brīdi domāju, ka atpakaļ nedabūšu, un jāmeklē būs kautkur viļņā Bet par laimi viss bija labi. Man viss patika izņemot to, ka ar tādu sistēmu nemāku lidot- pults ir ļoti viegla, nav vairs tas izsvarojums, kas bija- ir jāpiešaujās, vēl lidojumi desmit, un gan būs labi Neliels update par kapotu- nav īsti pabeigts galvas rajonā, bet kopumā ideja tāda: Screw precision- fly metal! Team METALLIZEDâ„¢ :: Huck Like You Stole It :: EF 110'' Yak Mintor 110R Smartfly EQ6 Hitec HS7955 Mejzlik 29x10
Update. Izdomāju, ka vajag vēlvienu atvērumu, lai tiešām sanāk tā, kad kapotā ieiet 1 deva gaisa- bet iziet trīs- gaiss dzesējot motoru izplešas. Screw precision- fly metal! Team METALLIZEDâ„¢ :: Huck Like You Stole It :: EF 110'' Yak Mintor 110R Smartfly EQ6 Hitec HS7955 Mejzlik 29x10
Å odien iedvesmas vadīts gribēju kautko darīt, protams elektronikas man joprojām nav- turpināju zāÄ£ēt kapotu. Uztaisīju Remote glowplug, izlēmu par tā visērtāko atrašanās vietu. Kā arī atradu jaunus ''kosjakus'' Pics: Screw precision- fly metal! Team METALLIZEDâ„¢ :: Huck Like You Stole It :: EF 110'' Yak Mintor 110R Smartfly EQ6 Hitec HS7955 Mejzlik 29x10
Biedri, kādam ir idejas, kā cīnīties ar to, ka man pazudusi paka, un Lindinger darbiniekiem izskatās, ka mani 4 pēdējie emaili aizgājuši gar ausi, un viņi neliekās ne zinis? Jau mēnesis kopš izsūtīšanas datuma, un 5,.. nedēļas kopš pasūtīšanas brīža. Ko darīt? Screw precision- fly metal! Team METALLIZEDâ„¢ :: Huck Like You Stole It :: EF 110'' Yak Mintor 110R Smartfly EQ6 Hitec HS7955 Mejzlik 29x10